17.02.2018 г., 2:04 ч.

Прегърни историята в себе си 

  Поезия » Свободен стих, Друга
350 3 6

Затвори тази книга.

Нека историята в нея заспи,

а фразите ѝ се прегърнат

в тясното пространство на сключени страници

с въздишка на облекчение.

Остави буквите да се смесят по между си

и намерят най-близката си по трептене,

докато не образуват нови,

чисти думи,

сред които точки и запетайки

да бъдат естественото спокойствие

на идеята

за едно ново начало.

Нека се случи.

Запази удивителната на възторга

за онзи момент, в който

дори многоточието ще ти бъде недостатъчно,

но усещанията ще бъдат достатъчни.

И

прегърни историята в себе си.

 

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??