27.04.2006 г., 19:46 ч.

Прелетна птица 

  Поезия
673 0 3

Ти дойде и отмина
в моя живот - като сън.
Като звън на камбана отекна
твоят смях и потъна във мен.

Долетя, като прелетна птица
и донесе със теб пролетта.
Слънце грейна в мойта градина
и стопи се в сърцето леда.

И живота в мен се пробуди,
славейче нейде запя
и разбрах аз,че щастие, радост
носи със себе си любовта.

Но не беше за дълго, туй щастие земно.
Като прелетна птица ти пак отлетя.
Звънна за сбогом камбаната плахо
и навеки от скръб онемя.

В леден къс се отново превърна
моето бедно, разбито сърце
и вече никога, знам, не би позволило
в него прелетна птица да спре.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??