24.11.2018 г., 4:01 ч.

Прелюдия 

  Поезия » Пейзажна
404 2 3

В прелюдия към зимни мемоари
мъглите скриват тъжните си погледи
зад наслоен размазан грим.
Вписва се кортеж от ситни капки,
посипани в калните следи.
Изстиват в сиво обкръжение 
с търпеливо очакване 
да осъмнат като лед.
Ефимерни снежни намеци
умоляват студа да се издължи, 
да покрие със студените си навици
крехките снежинни рамене.
Нищо ново, позната биография.
Време е за прочит, пореден път,
тъжната част от студена драма.
Може би пред камината
ще звучи по-добре.

 

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Веси!
  • "В прелюдия към зимни мемоари
    мъглите скриват тъжните си погледи..."
    Образно и красиво! Много ми хареса! Поздравления!
  • Пред камината с чаша абсент и да няма друг който да те разсейва.
Предложения
: ??:??