Преображение*...
И все си мисля, че съм прав,
когато в Днешното ми време
си пожелах: в Абсурдна сплав
и миналото да се вземе...
Налѝ и ние сме дошлѝ
по начин не напълно ясен
от миналото: и налѝ
Творецът с туй е бил съгласен!...
И Миналото искам пак
дори и да звучи наивно,
че скитник бях, поет, моряк
и с бурите дружах интимно!...
Макар добре да зная, чѐ
това е неразумно сложно
и Времето напред „течѐ”,
а другото е – невъзможно!...
Но там останаха – назад –
красиви, недоизживяни
вълшебни чувства.... Бях и млад,
и с много страсти разпиляни!...
А „Завещание” не съм
на никого за тях оставил
и ще се пръснат както сън,
за който вече съм забравил!...
... Та ето, точно за товá
поисках Миналото време
с отново луди сетивá
в чаровен транс да ме обземе!...
А в бъдещите нови дни,
(макар от тях преобразени!)
да бъдем както и преди:
и влюбени, и преродени!...
С непрѐдвидѝмата си мощ
да ни разтърсят чувства стари:
ухайни в люлякова нощ –
край едновремешни дувари!...
Понеже в този „бóжи ден”**
във полунощ ще се отвори
небето – вярвам, че и с мен
тогава Бог ще поговори.
Ще Го помоля аз и тó
ще бъде: „Боже мой, къдѐ си?
А всички Времена – в едно
защо не искаш да омесиш?...
... Но в прóмисъл божествен днес
вземи от тях Ти най-доброто
и разпилей го със финес
в енигмите на: Естеството!!!...
06.08.2019 г. Преображение
*на 6-ти август Православната църква
чества празника: Преображение Господне.
Тогава Христос се показал на учениците си, че е Бог.
В народната ни метеорология се смята, че вече
свършва лятото и започва есента.Всичко се прео-
бразява.
**вярва се, че в полунощ на Преображение се отваря
небето.
© Коста Качев Всички права запазени
Поднасям ти аплодисментите си, Коста!!!