11.08.2012 г., 13:35 ч.

Преображение 

  Поезия » Философска
410 0 2

Преображение

(9 август...)

 

Преметна шарени поли и свърна лятото

след ромския катун и хребета на юг.

Земята затъгува – лехуса морна,

несвикнала от време „оно” с бягствата му.

 

Ухаят на препечен нар дворовете,

сдружението лястовиче тегне и жиците звънят.

Не могат чайките от срещи да се върнат в ятото

и жално викат се като слепци на път.

 

Последното писмо дописва щърка

- завет за догодина, до амина да остави,

на нас, стопаните на времето и къщата,

които слушаме осиротяли.

 

И често вечер в хора на щурците

долавям боси стъпки с мирис на тъга.

Изнизва се на тънък дим възторгът,

в душата падат есенни писма.

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??