Паяжина. Паяк. Пеперуда
в мрежата безпомощно се мята.
Паякът се мълком приближава,
бавно се задвижват пипалата.
Пеперуда пърха, въздухът трепери.
Писък тънък теква в тишината.
Две очи съсредоточени, черни
мигом разстоянието пресмятат.
Дъхът е учестен, зениците - огромни.
Прашец от злато сипе се по нишките.
Крилата са оплетени и морни.
Стрелките с ужас отброяват миговете...
© Хел Всички права запазени