17.07.2007 г., 13:41 ч.

ПРЕРАЖДАНЕ... 

  Поезия
1356 0 17
Във вятър ще се преродя,
да заравям пръсти в косите ти,
с нежен шепот в нощта
да те милвам с мечтите си.

Може да се преродя в звезда,
да те целувам вечер щом заспиш,
да те прегръщам с златна светлина,
а ти от мойте ласки да гориш...

В птица мога да се преродя,
гнездото си до твоя дом да свия
и да ти пея все за любовта -
най-висшата от всичките магии...

А може би в светулка по-добре
да ме откриеш, щом ме няма вече?
В мечтите, като дъхаво поле,
ще ти намигам със сърце-фенерче.

Най-добре да се вселя в сълза
в лицето ти вовеки да засъхна...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??