10.04.2014 г., 11:05 ч.

Прераждане 

  Поезия » Пейзажна
643 0 1


Проблясва нейде от небето
първият лъч светлина, 
утихва гневът ù над полето,
май си тръгва старата госпожа.


Люта и страшна, силна дошла,
завари земята, покрита с листа.
Бели килими, кристални игли,
царува дълго, преди да се умори.


Пъстрота полазва оголени клонки,
магистрала от мравки покрай спящ мечок.
Калинка броди сред снежни отломки,
размърдва се и замръзналият поток.


Свеж полъх, аромат на живот,
дори волът нетърпелив за хомот.
Кокичета люшват срамежливо глава,
денят колебливо превзема нощта.

© Миро Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??