5.01.2011 г., 18:59 ч.

Превратностите на живота 

  Поезия » Философска
693 0 2


 

Когато някой непознат сбърка и те плюне,

а ти с прегръдка грешката му покажеш,

той става ти приятел най-верен,

ризата си за теб е готов да свали даже.

 

Когато приятел - над теб бдял деня и нощя -

страхливо извърне очи и те излъже,

с писък се срутва в миг твойта душа...

Как вярата в него тогава да върнеш?...

 

Махваш с ръка и с усмивка прощаваш,

под мишница взимаш старото куфарче...

Тръгваш нататък, гарата отминаваш

последна, мярнала се като в тревата гущерче...

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво стихотворение, изпълнено с много мъдрост!
  • Мъдрости от живота... И аз взех своето куфарче...И сега съм тук
Предложения
: ??:??