Изпод светли, млади вейки
като палави момичета
сто череши ранозрейки
ококорени надничат.
Устничките начервяват,
плахо мигат със ресници.
Със Южняка се задяват
и подсвиркват подир птици.
Слънце гали ги с усмивка,
дъжд очите им измива.
Те флиртуват без почивка,
весели и закачливи.
Лъскави и свежи, сочни
примамлѝво червеният.
Иска им се някой точно
тях да чака да узреят.
© Нина Чилиянска Всички права запазени