14.08.2018 г., 1:32 ч.

През просото 

  Поезия » Друга
280 3 9

Пак трябва да се сее, щом се съмне,

това е участ и съдба е наша.

Но след това какво ли ще покълне,

дано да не е само слама прашна?!

 

Че най – модерната ни днес култура,

сред земеделските – там на полето,

засята със комбайн и мощно УРА,

оказва се за жалост е просото.

 

А повечето наши родни братя,

си карат безпроблемно през просото.

Там – от Европа пратиха комбайни

и гледат как си сеем, жънем злото!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??