14.09.2004 г., 5:42 ч.

Презирам те 

  Поезия
1302 0 0
Презирам те, защото съм зависим
от теб. Презирам те, Любов!
Убивам те и те погребвам мислено
в подготвен хладен в мене гроб.
Заравям те с ръцете си прозрачни,
затрупвам те със камъни и кандила,
заравям те, а после плача
и те изравям мъртва от пръстта.
И шепна в тъмното молитви
към свъсено, безрадостно небе,
неадресирани към нищо и към никого...
Дано ме чуят всички богове!
И някой чува. Оживяваш
по-истинска и силна от преди,
по-страстна... Остани такава.
Презирам те, но нужна си ми ти!

© Гриша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??