Днес идвам да те видя, мамо,
с целувка - обич да подпиша,
да те прегърна искам, мамо
и аромата ти, да вдишам!
Знам, че с трепет, ме очакваш
или сънувала си ме, нощес,
с надежда, всяка нощ замръкваш -
от мене да получиш, вест!
"На света си, мамо, най-красива!" -
като малка казвах..."Помниш, нали?"
Вечно исках те - щастлива,
да нямаш неволи, да не те боли...
Тревогите и грижите за мен,
са оставили в косите, бели дири,
а между бръчиците фини, като в плен -
любов безмерна, от очите ти извира!
Аурата ти, мамо, знам - ме пази!
Пред теб единствено - ще коленича!
Проблясват две сълзи, като елмази,
при думите "Прости!" и "Много те обичам!"
© Pepi Petrova Всички права запазени