Прибоят е един такъв хлапак -
безкрайно дързък, малко неприличен,
че още му се чудя всъщност как
избра скалата точно да обича.
В краката ѝ умилква се така,
че май на коте повече прилича.
Да можеше, би пипнал със ръка
издатините ѝ (Не, нищо лично...)
Обсажда той любимата през ден,
но тя е камък - никаква не хае.
Прибоят е фатално запленен,
дори и нощем в скута ѝ играе.
Но само облаците - в профил и анфас
разбират любовта им - тя е свята -
и аз се питам, колко ли от нас
приличат на прибоя и скалата.
© Нина Чилиянска Всички права запазени