Не съм кристална чаша.
Груба угар са ми дните.
От много слънце и от вятър
преливах, докато те чаках.
В лоза извита, тънкостебла,
открих пенливата си същност,
а душата, жилава и в корена,
прекрачваше над всяка тленност.
И само вятърът по късни нощи
разказваше ми колко си ме търсил.
Как нафора си станал от безсълзие
и виното със мойто име си прекръстил
© Лъки Всички права запазени
Хареса ми!