15.01.2020 г., 6:43 ч.

Приказен сън 

  Поезия » Друга
577 5 2

Даже ледна тъма да се спусне отгоре,

в моя сън ще изгряват звезди!

И не бързам с живота напразно да споря,

щом в сърцето ми обич вали!

 

Че животът подобно красива магия

ден и нощ, нощ и ден – в кръговрат

в шепи сбира роса и ми дава да пия,

път ми сочи – напред да вървя!

 

Светли конници в тъмното нощем препускат,

самодиви им сплитат венци

и изпълват пространството думи и чувства,

и крила на столетни орли!

 

А кълбото от спомени тихо догаря,

всяка нишка се стапя завчас...

Само ехото глъхне, но стих го повтаря...

литнал сам без следа и компас!

 

 

 

 

 

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??