1.09.2007 г., 15:01 ч.

Приказка-съдба 

  Поезия
603 0 1

На Артур приличаш ми сега,

искаш меча от сърцето ми да изтръгнеш,

искаш да ме съхраниш от дъжда

и в душата ми тайно да надзърнеш.


Знаеш ли, че този меч е твоят,

прорязващ цялата ми същина.

Сега във мене дух и страх се борят,

безполезно е, аз съм рутина.


На Артур приличаш ми така,

за чест и власт се бориш.

Впрягаш всички сили за целта

със сърцето ми насаме да поговориш.


Слънце и светкавици пак ще играят,

ще танцуват заедно в моя живот,

ще има пак сълзи, които да почернят

моя ден, моя въздух, моя брод.


В приказен свят живея,

през "девет планини" преминавам

"принца" на моя живот да намеря

от болка в "стогодишен сън" попадам.


Но няма "жива вода", която да ме спаси,

на "вретено" един ден може да се пробода.

Оставаме в тази стая сами -

аз, Христос и моята приказка-съдба.

© Дея Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В приказен свят живея,

    през "девет планини" преминавам

    "принца" на моя живот да намеря

    от болка в "стогодишен сън" попадам.
    Това е най-милото момиче, което някога съм срещала и се надявам тази среща да продължи завинаги.Сонче имаш прекрасни произведения и знаеш, че не веднъж съм ти го казвала.Браво!!!
Предложения
: ??:??