12.10.2010 г., 22:32 ч.

Приказка за нашата бреза 

  Поезия » За деца
354 0 0

ПРИКАЗКА ЗА НАШАТА БРЕЗА

Имало едно време...

Голямо детско племе
и с тяхната си госпожа
на двора имали бреза.

Таз голямата брезичка

им била като сестричка.
Всеки ден ги наблюдавала,
свойта сянка тя им давала.

Докато физическо играха,

с листенцата си тя им маха.
Хубави моменти с таз брезичка преживяха,
но промени в нея те видяха:

Щом дойде есента
пожълтяха нейните листа.
Но и пролетта пристигна

и духа на всички вдигна:

– Бързичко, листа,
бързичко се разлистете!
Че пролетта, пролетта
много закъсня.

Хайде слънцето да грее,

пойно птиче да запее!
Бързо мечката да се събуди!
А четвърти "бе" много се учуди.

Ралица Костова

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??