9.04.2013 г., 9:37 ч.

Приказка за ревнивата царица... 

  Поезия » Друга
354 0 1

 

Приказка за ревнивата царица...

         (приказка за пораснали)

                                                                                  

Сама нощта е като притча

разказвана от ветровете,

луната е като поличба:

ту облак скрий я, ту пък светне...

 

На здрача в млечната прозрачност

проплаква нейде улулица,

сега историята страшна

ти чуй за древната царица...

 

...Живяла властна, горделива

царица във страна далечна-

разправят, че била красива,

но и жестоко-безчовечна...

 

И всеки ден палачът с мъка

едва успявал да насмогне

на царствената й заръка

и лягал вечер в изнемога...

 

Там никой никога не знаел

каква ще бъде му съдбата

и никой планове не правел

за повече от ден нататък...

 

На мъжки ласки ненаситна

била жестоката царица

и всяка нощ мъже различни

и водела придворна жрица.

 

...А сутрин идвал да ги вземе

палача право от леглото-

така решавала проблема

със  ревността  си тя, защото:

 

и не допускала, че може

когато някой е докосвал

със устни голата й кожа,

при друга да отиде после...

 

...Била и царствена, и млада,

и много ненаситна още,

ала не знаела пощада

след бурните любовни нощи...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??