Приказка за слепите и хлебарките
Блокът на слепите е пълен с хлебарки.
Но слепите, нали са незрящи, не знаят,
че мечтите им шарени, всъщност са жалки
телевизионни илюзии, разкъсани като тапетите,
в тъжните стаи с телевизорите на слепите.
Но слепите вярват, че се нуждаят от парапетите,
без да знаят, че всъщност безсилните думи
са измислени от хлебарките правила-парапети,
които ограждат незрящите слепи,
които ги пазят от свободата да виждат,
които се грижат, да не могат те да завиждат
на хлебарките, които се хранят със хората слепи.
© Димитър Ганчев Всички права запазени