Oct 12, 2006, 9:49 AM

Приказка за слепите и хлебарките 

  Poetry
550 0 5

Приказка за слепите и хлебарките

 

Блокът на слепите е пълен с хлебарки.

Но слепите, нали са незрящи, не знаят,

че мечтите им шарени, всъщност са жалки

телевизионни илюзии, разкъсани като тапетите,

в тъжните стаи с телевизорите на слепите.

Но слепите вярват, че се нуждаят от парапетите,

без да знаят, че всъщност безсилните думи

са измислени от хлебарките правила-парапети,

които ограждат незрящите слепи,

които ги пазят от свободата да виждат,

които се грижат, да не могат те да завиждат

на хлебарките, които се хранят със хората слепи.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??