21.03.2015 г., 19:14 ч.

Приказките на Шехерезада 

  Поезия » Гражданска
519 1 0

14.03.2015.

 

Мария Събева

 

   Приказките на Шехерезада

 

Живеем с приказките на Шехерезада

и четвърт век от приказки народът страда.

Омайва ни Шехерезада, обещава

богат, щастлив живот във нашата държава.

 

И в обещанията щедри на Шехерезада

народът вярва, слуша ги с наслада.

Надява се, че в приказките ще добрува,

заспива сладко и започва да сънува.

 

Но сънищата не са сладки, а кошмарни,

изпълнени с чудовища, с разбойници коварни,

които ни преследват, грабят и убиват,

а после с лекота следите си прикриват.

 

Ту огнен змей горите ни изпепелява,

ту великан огромни борове поваля,

а Посейдон водите тъй разклаща,

че яростен потоп земята ни поглъща.

 

Все по-кошмарни сънищата стават.

Земята свлича се, скали по пътя падат.

Под сняг дълбок без ток и хляб оставаме.

Към пропаст, че вървим със ужас осъзнаваме.

 

От сън кошмарен мъчим се да се събудим

и осъзнаваме, че трябва да се трудим.

Не ни е нужна приказка на Шехрезада,

а трябва ни достойна смяна млада.

 

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??