9.08.2012 г., 8:48 ч.

Принцесо!.. 

  Поезия » Друга
487 0 4

            Принцесо!..

                           

                ...на Теб

 

Задъхан в пристъп на любов голяма

аз някога нарекох те: „Принцесо!..”,

когато ти цветята разпиляни

изплела на венец при мен донесе,

 

че по-красива бе и от цветята,

по-свежа и от утрото сияйно,

а Слънцето заплетено в косата ти

бе влюбено и то във тебе тайно...

 

... И Вятърът бе влюбен и играеше

с полата ти като с крила на птица...

Тогава те целунах, за да знаеш,

че ти ще бъдеш моята Царица...

 

д-р Коста Качев.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??