9.04.2013 г., 9:44 ч.

Присаждане на обич 

  Поезия » Любовна
757 0 9

---


Очите ми — две тлеещи звезди,
побрали в малък ирис тежък космос.
Една любов, забрава в теб гнезди.
Кажи, един без друг (след днес) какво сме?


Ръцете ми — калеми жилав дрян,
по птиците ти пращат дъх на люляк.
На нежните им длани е събран
лечебен мед — за рани злобохулни.


Сърцето ми — с ненужен огън мак,
на вечните си залези обречен —
с пламтяща голота лежи в хамак
от вятър. Без приятел и елече.


Потъвам във пореден тъжен ден,
затичана след обич невъзможна.
А ти растеш — изкусно присаден
във почвата на моето подкожие.

 

 

---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??