Спи ми, спи ми, рожбо мила,
под юрганчето на топло.
Мама теб те е родила,
мама твоя е закрила.
Спи ми, спи ми, златно слънце,
на възглавничката мека.
Ти си мойто малко зрънце,
мойта радост и утеха.
Спи ми, спи ми, врабчо малък,
сън сънувай в бащин дом.
Че ще дойде ден когато,
ще потърсиш свойто ято.
Спи ми, спи ми, мое злáто!
© Хари Спасов Всички права запазени