10.07.2019 г., 10:47 ч.

Приспивна песен за пораснали... 

  Поезия » Любовна
181 1 2

Приспивна песен за пораснали...

 

Тъмнината с тихи стъпки ходи,

тишината екне като гръм,

а една натраплива мелодия

гони дълго чакания сън...

 

Мислите си гушнала в кревата

със напълно будни сетива,

мъчи те и болката позната

свила с обръч цялата глава...

 

А до тебе мястото е празно

и огромно малкото легло...

Болката е със прояви разни,

самотата мъчи те на зло...

 

... Лека нощ, със обич ти желая,

(но сънят дори не е престиж!)

и дано да разбереш накрая,

че сама е трудно да заспиш!...

 

23.04.2017.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И тук малцина се спират, а има какво да се прочете и да се замисли човек!
    Поздравления!
  • Наслаждавам се на поезията ти, Коста! Както и на философските ти, мъдри стихове, тъй и на любовните ти.
    Чудесна творбта!
Предложения
: ??:??