Приспивна песен за пораснали...
Тъмнината с тихи стъпки ходи,
тишината екне като гръм,
а една натраплива мелодия
гони дълго чакания сън...
Мислите си гушнала в кревата
със напълно будни сетива,
мъчи те и болката позната
свила с обръч цялата глава...
А до тебе мястото е празно
и огромно малкото легло...
Болката е със прояви разни,
самотата мъчи те на зло...
... Лека нощ, със обич ти желая,
(но сънят дори не е престиж!)
и дано да разбереш накрая,
че сама е трудно да заспиш!...
23.04.2017.
© Коста Качев All rights reserved.
Поздравления!