29.07.2017 г., 12:07 ч.

Присъда 

  Поезия » Друга
1008 8 14

 

 

Попаднах май в неосветена зона.

И този казус никак не е нов.

Изобщо не е грях, според закона

убийството на някаква любов.

 

И няма нужда от стрелба с куршуми.

Умира тя в най-точния момент.

Тя просто се разстрелва с думи

и има давност всеки аргумент.

 

Според закона всички имат право.

Най-важно е да можеш да мълчиш.

Но първо любовта се умъртвява,

а после само малко ще горчи.

 

Съдът е просто смешна мелодрама.

Какъв ти съд, какъв ти прокурор?!

Събират се мълчания за двама

и всеки сам – във своя си затвор.

 

Така че няма го това убийство.

Присъдата е само смешен плач.

Убивайки любов – не си единствен –

магистър, прокуратор и палач.

 

Тя тихичко във ъгъла умира

и вайка се Темида без очи.

Не е куршум, не е и харакири

и само малко после ще горчи.

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??