15.11.2024 г., 23:48 ч.

Притихване 

  Поезия
10 0 1

 

От тягостно очакване замлъкват 

надвесените тази нощ звезди. 

Проблясват кратко, тихо се промъкват,

над тъмни клони, листи на брези.

 

Разкошен шлейф нощта сега намята,

бродиран е с въпросите - стрели.

Самотно място ли е днес земята?

Долавям го! Разбирам, че боли.

 

А аз до теб притихнала пак крача

с единствената мисъл (красота!),

че имам най-прекрасната задача-

рисувам по прозорците цветя!

 

Ех, зная, че светът е тъй различен,

но аз и ти сме сенки в този час.

Животът е усмихнат, нетипичен,

когато има теб, ни има нас!

 

Детелина И.Стефанова 🍀✍️

© Детелина Стефанова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Нека любов в деня ни да има, нищо че чука на прага ни зима »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??