16.04.2024 г., 11:47 ч.

Приятел 

  Поезия » Философска, Друга
70 1 2

Потребна ми е чаша чай на този свят...

Чаша чай, кора от мандарина

човек отсреща-приятел, или брат

и една запалена камина

 

Той ще ме види. Знам че ще ме чуе

Ще ме изслуша, с мен ще помълчи

защото иска, не защото трябва

До мен ще бъде да ме утеши

 

Защото ме обича с мен остава

Да бъде с мен през бездни самота

Не ме оставя не защото трябва

 а за да е другар във трудността

 

И нищо друго вече не е важно

Щом имаш приятел силен си докрай

Разбираш сам, че имаш просто нужда

от две горещи чаши силен чай

 

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравейте, радвам се, че Ви допада написаното..Казвала съм го и друг път- писането на стихове се оказа моята психотерапия. Не знаех, че ми се получава докато не започнах да пиша. Пиша тук, защото все някъде трябва да записвам нещата.
  • Поздравления за хубавия стих!
Предложения
: ??:??