6.04.2008 г., 21:57 ч.

Приятелска ръка 

  Поезия
2133 0 22
И пак си нежно поетичен.
И пак протягаш ми ръка.
В съня докосвам мислите ти будни.
Нощта нашепва ми вълшебните слова.
Луната пак премрежва с ореола
на несънувани от мен очи.
И скитницата в стъпките ми тича,
зазиждана преди от чуждите мечти.
Опряна на приятелското рамо,
посреща ме с усмивка вечерта.
Дъждът препуска вън,
а е някак светло.
Вечерницата е огряла тайнствена следа.
Благодаря за милите ти думи!
Благодаря, че ме намери в студ и суета.
Благодаря за приятелската ти
протегната ръка.

© Таня Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??