6.02.2017 г., 20:37 ч.

Приятелска ръка 

  Поезия
1258 5 8

Колко малко на човек е нужно, 

за да е щастлив, 

щом ръце подадени са, дружно, 

умира всеки негатив. 

 

Изпълва тогава сърцето - надежда 

и усмивката се връща, 

и душата с вяра се зарежда, 

и светогледа - се обръща! 

 

И да мечтаем започваме пак, 

и сълзи от радост напират, 

и зад решетките остава онзи мрак, 

който поривът, на душата, е спирал. 

 

И в чудото вярата се връща, 

и да живеем намираме смисъл, 

когато приятел ни прегръща, 

е без значение, Животът, що е писал! 

 

И идва ни да полетим, 

в едно - със птиците да пеем, 

щастието, със Света, да споделим, 

че пак нормално ще живеем! 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Кюлче Приятелство »

37 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??