24.12.2008 г., 16:15 ч.

Приятелство 

  Поезия
943 1 3
 

Приятел, какво е това?

Въпрос, чийто отговор

често търся. 

Взирам се в простора,

вслушвам се в птичата песен

и търся някакъв знак,

че точно ти си човекът,

който приятел искам да наричам.

Ровя се в спомени,

изписвам усмивка по лицето.

Убеждавам се, че ти си

този, за който те мисля.

Радостта нахлува бавно,

че едно търсене по-малко остава.

Но има и друга причина,

и тя е:

че ти си ми верен приятел.

В радост и болка мога да те търся,

без да се замислям колко е часа.

Дали спиш или купонясваш до зори,

знам, че мога да ти вярвам

и разчитам, нали?

Както аз на теб,

така и ти на мен.

Е, да, вече знам, това е приятелството.

 

 

 

 

© Марияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??