"Приятелство"
Приятелство... дали изобщо има?
Ти да даваш, а друг да взима.
Всеки път да се чувствам аз виновен,
а ти винаги за нещо все си недоволен.
Приятелство... може ли да съществува?
Без да се прощава, без да се рискува.
Не ми преписвай цялата вина -
стъпките направихме ги двама.
Приятелства и характери човешки -
всеки прави, носи последиците си от грешки.
Аз знам колко и къде е моята вина,
но и ти се виж от своята страна.
17. 10. 2009г.
© Георги Алексов Всички права запазени