7.09.2017 г., 11:18 ч.

Приятелство 

  Поезия » Друга
213 0 2

Приятелството често е поставяно,
под ударите тежки на съдбата,
която с фалш и зло замярва го,
на ринга на живота го подмята.

Приятелството злато е голямо,
крехко и ранимо малко птиче,
на трона отдавна седна измамата,
и птичето знае, че не го обичаш.

Дъжд вали, но то е под чадъра.
Със ситни стъпки локвите прескача.
Бавно се движи, без да бърза,
очите му са мокри, но не плаче.

Приятелството – то е под чадъра.
Чадърът – просто общо нещо,
което двама души трансформира,
и подтиква злото да разкриват и убиват.
 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Димитър Драганов – 26.08.17 г.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Божидар! Винаги трябва да вярваме. Понякога най-малките моменти раждат незабравими спомени.
  • Много емоционално стихотворение, приятелю! Ах, тази дума! Дано всеки намери истинския приятел, сред тълпата от използвачи. Защото още се намират такива, само трябва да вярваш до последно. Поздрави, Митко!
Предложения
: ??:??