Sep 7, 2017, 11:18 AM

Приятелство 

  Poetry » Other
259 0 2

Приятелството често е поставяно,
под ударите тежки на съдбата,
която с фалш и зло замярва го,
на ринга на живота го подмята.

Приятелството злато е голямо,
крехко и ранимо малко птиче,
на трона отдавна седна измамата,
и птичето знае, че не го обичаш.

Дъжд вали, но то е под чадъра.
Със ситни стъпки локвите прескача.
Бавно се движи, без да бърза,
очите му са мокри, но не плаче.

Приятелството – то е под чадъра.
Чадърът – просто общо нещо,
което двама души трансформира,
и подтиква злото да разкриват и убиват.
 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Димитър Драганов – 26.08.17 г.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Божидар! Винаги трябва да вярваме. Понякога най-малките моменти раждат незабравими спомени.
  • Много емоционално стихотворение, приятелю! Ах, тази дума! Дано всеки намери истинския приятел, сред тълпата от използвачи. Защото още се намират такива, само трябва да вярваш до последно. Поздрави, Митко!
Random works
: ??:??