Приятелството е пътуване...
най-споделеното от всички!
То няма нужда от римуване,
от проза или от привички.
Прекрасен диамант - в сърцето ти!
И бижутерът Време знае
да го шлифова тъй уверено,
че стойността му е безкрайна!
Ще мислиш за това по пътя си...
В катеренето на Живота
си взел най-верните си спътници
и жаждата - да се пребориш!
В скалистия рисунък - връх до връх,
износено въже от нерви
и флагчето - да го забиеш пръв!
Какво ще можеш да пожертваш?
Единствено приятеля си - не!
Та той е твоята опора
спасителната глътка и ръце
сред студ,над бездна и умора!
Дори лавина да те схруска там,
ти знаеш - той е отговорен!
И няма смърт,с която да си сам...
Приятелят ще я надмогне!
Така ,по покривите на Света,
пътуването дава сила
да виждаш Висотата на Духа
в суровото,планинско било!
© Маргарита Петрова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
"Само когато се отдалечиш от планината, можеш да видиш истинския й облик. Така е и с приятелите." »