22.01.2016 г., 7:49 ч.

Признание 

  Поезия » Друга
288 0 1

Не съм безгрешна, Господи, признавам
нали човек съм и греша,
но и човешко е да се прощава
и най жестоката съдба.

Приемам всички изпитания
смирено, като път напред
и дадените ми страдания
с любов посрещам и със чест.

Но, Боже, не е справедливо
с душата си да плащам за това
във нея всичко е красиво,
не носи болка, нито самота.

Тя иска силно да обича,
да прощава даже и скръбта,
за нея няма път различен
всеотдайна е и след смъртта.

И жива е, безкрайно жива
искрица, въгленче в жарта
от бурите не се превива,
пламва даже в пепелта.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??