Бих искал да съм най-добрият
и най-достойният, а виж ме:
нощта не стига да те скрия,
денят не стига да те мисля.
Бих искал да ти бъда всичко,
за теб родéн – и с теб наказан.
Аз винаги съм те обичал,
не се научих да го казвам.
Такова глупаво театро.
Ще искаш ли да ти разправям
от приказката, на която
не знам началото, ни края?
Сега за нищо нямам сили.
Изпи ги вечната тревога.
Сега – децата да са живи.
Не искам повече. Не мога.
© Райчо Русев Всички права запазени
и най-достойният, "
Когато приказката вече свършва
еднакви са юнакът и ламята.
Редовно ходи дяволът на църква,
а ангели стрели по него мятат.
И няма „най„ Вината е награда.
И няма „по-„ Мигът е много важен.
Римувайки, да разрушиш преграда
и всичко премълчано да изкажеш.
Благодаря за поезията...