4.03.2022 г., 14:44 ч.

Призраци 

  Поезия
430 0 7

 

 

О, призраци на неугаснали терзания,

на мисли изплували сред гибелта,

извиращи отново тежки ридания

и сънища уплашили нощта.

 

Вие идвате в покоя от изпитания, 

с наметала изпръскани в кръв, 

от жестоките допуснати страдания

ще тегнеете, като бреме на моя гръб.

 

И аз така приведено ще заплача,

над писаната песен във вечна жал

и утрото ще ме прогони със здрача-

о, призраци да бях гордо изгорял.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??