3.08.2011 г., 20:03 ч.

"Продава се" 

  Поезия » Гражданска
520 0 1

                                         „Продава се”

Преграждат

пътя ми

отвред

табели:

„Продава се”,

„Продава се”,

“For sale”.

На кирилица,

на латиница -

(грамотно-неграмотно)

валят предложения -

пъстър коктейл.

Продават се къщи,

коли и терени.

Разпродадоха се

и завод след завод.

Новоизлюпените

търговски хиени

само слухтят -

как и къде

да прилапат

нечий имот.

Можеш да купиш

любов и достойнство.

Продават се съвести,

новородени деца…

Уви, нищо ново

под слънцето!

Всичко си има

определена цена.

И както е тръгнало -

Тъй, по инерция -

Някой ден, току-виж,

Обявили за продан

И тебе, Българийо!

Като нищо!

Щом позволиш!...

© Мария Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??