31.01.2014 г., 13:52 ч.  

Продължение №14 (поема за баща ми) 

  Поезия » Оди и поеми
399 0 0

 

ПРОДЪЛЖЕНИЕ№14 (ПОЕМА ЗА БАЩА МИ)

 

Пребиваване в Първомай

 

,

След моя Острец злополучен

се върнах аз във моя край

и там със опита научен

захванах служба в Първомай.

 

Намерих работа за мене

във болницата – интернист.

 А и  Алиса без стоене,

не бе дошла като турист!

 

И тя започна да се труди,

в аптеката бе фармацевт.

Прегърнахме се като луди,

нареждаше се всичко с кеф!

 

Намерихме добра квартира.

Достатъчна за всички нас.

И вече нищо не ни спира,

най-после да сме всички в час!

 

Баща ми, майка ми, жена ми…

Разбира се, там бях и аз,

станахме една панорама.

Огнище имаше за нас!

 

На татко ми туй му хареса

и той се върна в Първомай.

Мечтата ни се сбъдна лесно,

дойдохме си във своя край!

 

Доволен беше колектива,

животът ни  тръгна добре,

и като на добрата нива

започна всеки да оре.

 

Напредвах аз във мойта служба,

доволна и Алиса бе.

И заживяхме всички в дружба,

семейството щастливо бе!

 

Във „Витекс“ татко  заработи,

наречен вече „Партизан“,

там консервираха домати

и изпълняваха свой план.

 

А край червените домати

печаха и червен пипер,

реколтата доде се крати,

а  тя бе във голям размер!

 

След туй сушаха плодовете…

И правеха от тях компот.

А свършеха ли тук и двете,

ковяха  щайгите

за нов живот...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??