22.11.2016 г., 11:05 ч.

"Продължение " на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
266 0 0

Започвам  продължение на първата си книга: ОТ АВГУСТ ТРИДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ДО НАШИ ДНИ-автобиотрафичин роман в стихове.

 

      Втора част

 

   Издадох първата си книга,

в която пиша все за мен.

С живота взех да си намигам,

нали е моя сюзерен?

И с него продължих дебата,

за Правдата и Свободата,

но в наште чести препирни,

не видях той да се свени!

Напротив удряше с тукати,

без хич да се церемони.

И пак пред мен се настани!

Закани доста ми изпрати...

И без да искам аз разбрах,

че той от мене няма страх

 

Че трябва аз да се страхувам,

и няма  как да победя,

дори и много да хитрувам,

и котешки да го следя.

Опашка трябва да подвия-

на пътя му да не стоя!

И трябва също за напред,

да спазвам неговия ред,

че инак трябва все да патя

и боя му да отнеса,

че той с железните тукати,

ще ме пребие на часа!

Не мога с този мой подход,

да меря сили с тоз живот!

 Продължение  в следващия брой!

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??