4.01.2017 г., 23:36 ч.

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
267 0 0

44/ На запад виждах до тавана,

обръснатите планини.

И с пръст в устата си останах

от бръснатите им глави.

Над нас високо бяха спрени,

мъртвешки жалки уморени,

без капчица зеленина,

без жива гора и трева,

като обръснати с бръснач

от някакъв си великан,

забягнал от света на там-

в проклетите небостъргачи.

От всички неща онемял,

с отворена уста бях спрял

 

 

45/ А пък във тая панорама,

далеч стърчеше Дамован

като герой от старо време,

пробиващ синия таван.

Дори и гледан от далече,

истукан те  пълни вече.

Той е единствения великан,

най- хубавия във Иран!

Безропотно,  му  се покланяш,

на царя в тия планини,

дори и в малкото си дни,

на него ти се възхищаваш.

Туй всичко видяно от мен,

написах в първия си ден.

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??