15.12.2016 г., 19:03 ч.  

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
361 0 2

16/ А по-голямата Мария

във  собствен дом се настани.

И няма тайни да разкрия,

семейството си наплоди.

Със Вальо, Христо и Лучан,

стигна семейния таван,

а със момиченцето Сара,

до свръх семейство я докара

Тъй, че си наредих децата.

И тръгнах към живота нов.

Подреждаха ми се нещата

и аз се радвах на любов.

И ей така речи-кажи

в живота Бог ме нареди!

 

 

4/ПЕРЕСТРОЙКАТА  И РЕЖИСИРАНИЯТ „ПРЕХОД”

 

 

 

17/Не бих желал аз да забравя,

един етап за мен велик,

и във праха да го оставя,

като един ненужен трик...

Не бе етап от препирните,

с която си запълвах дните...

За прехода, дошъл у нас –

как „Първия” падна от власт!

О, колко беше омърлушен,

и жалък, в синия екран,

сред чумагашите си спрян.

Неадекватен и послушен.

Аз чух безмълвния му  стон

когато падаше от своя Трон...

 

 / продължение/

 

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато нещо го няма пред нас не значи, че не съществува!Според мен е по-важно дали ви харесва или не.Ако ви доставя някакво удовлетворение -добре, ако ли не- отново добре!Аз го пиша с удоволствиеи така си го чета!
  • В сайта няма подкотегория " Романи в стихове". Доскоро не бях сигурен дали мога да използвам мн. ч. за романи в онегински строфи. Знаех само за един такъв.
Предложения
: ??:??