20.11.2005 г., 13:44 ч.  

Прогноза от настроения 

  Поезия » Друга
1878 0 13

Днес времето е шантаво навън,
подухва вятър, гонят се листата,
а моят смях на пейката във парка
живее още с лятната заплата.

 

Красива есен ситен дъжд полива,
рисуват капките снежинки по асфалта,
а само моите очи се скриват
във спомен бос, като на сянка.

 

Ще ме застигне зимата по потник,
по панталонки, с чехли, на опашка,
надежди топли вятърът ще духне
и ще остана изведнъж без сянка.

 

Днес времето е шантаво навън,
подухва вятър, гонят се листата,
а моят смях на пейката във парка
похарчил всичко - сам заплака.
                                                  19.10.2004 г.

 

© Галина Златева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??