2.01.2008 г., 13:23 ч.

Проклета съм 

  Поезия
592 0 5

Имам чувството, че съм проклета,

някой някога е свил

шепа  магия  и право в сърцето

дяволско послание забил.

Не съм го усетила явно

веднага - момента е скрил

пощальонът, донесъл пакета..

Тих вестоносец е бил.

Избирал го е между много

злият наставник в ада.

Пръскал  е душата му с отрова,

за да не остане млада,

да намира и доставя  

безнаказаното зло.

Предпазители да отваря,

без разлика от ранг и потекло.

Намерил ме е верният слуга без време.

Наскоро осъзнах, че съм кристална.

Последно падане ми предстои

и знам, сама за себе си ще съм фатална.

Тогава няма да боли,

ще стана сляпа за живота,

но ще преследвам по следи

чумата, която ме уби, с охота.

Пратеника ще следя,

когато при някого се крие за доставка.

За себе си няма да мъстя,

а дявола ще пратя в  оставка...

Защото душата ми отдавна

не е  с абонамент за рая.

И Съдбата безпощадна

в пратеник ще ме превърне, зная...

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Защото душата ми отдавна

    не е с абонамент за рая.

    И Съдбата безпощадна

    в пратеник ще ме превърне, зная"

    Страхотно!Браво!
  • ПОздравения!!!
  • Много силно въздействащ стих, браво, Ниела!!! Бъди жива и здрава, и много, много щастлива!!!
  • Бъди щастлива!
    с обич, Ниела.
  • Туй състояние ми е познатоНо ми се струва,че ще има още падания,за да се изправяш все по-силна след тях!!!Пожелавам ти го от сърце(да се изправяш по-силна,деМНого щастливи мигове през новата година!
Предложения
: ??:??