11.03.2008 г., 8:17 ч.

Проклятие на фараон 

  Поезия » Гражданска
575 0 13
Чувства протест - на безгласен вик порива,
като мъгла идат - с тревога на повика,
като екран дойде сигнал за опасност
и тревожност по пътя се прокрадна.
С мисъл закръжа - на тъжно литнала птица
и разбърка играта - на океан и сълзица.
Гледаш с очи, по-непокорни в мечтите,
литваш с криле, отсечени ли през дните...
И като разгневен фараон, стига те проклятие,
на истина една и нейното разпятие,
на лъжа една, подобно зрънце сол в морето,
на душа - спасение спечелила в океан на вековете.

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??