5.03.2020 г., 9:46 ч.  

...пролет, обич...И надежда 

  Поезия » Пейзажна
563 9 13

Пукат се сапунени мехури,
в пролетна нега и с глас унесен,
вятърът напява си потпури-
чутата случайно птича песен.

 

Спуска слънце златната си мрежа,
облаци рисуват по небето.
Кърпи с две иглички таралежът,
зимните пробойни на сърцето.

 

Котенца върбата приласкава,
бисер - капка сред тревата грее.
Шарките дъгата си раздава,
ехото се учи да се смее.

 

Подмладява се за миг Земята,
в огледало слънчево се вглежда.
Тръпне, сред парфюма на цветята,
чака пролет, обич...И надежда
 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??