3.04.2020 г., 12:51 ч.

Пролетен дъжд... 

  Поезия » Пейзажна
278 0 0

 

Пролетен дъжд...

 

Пухкави облаци вятърът гони...

Спре и за кратко излее се дъжд,

капчици свежест небето отрони...

Вятър подухне край мен изведнъж...

 

Пролетно някак:  животът е жажда –

малката джанка се гизди в цъфтеж...

Чудно е: всичко как тук се възражда

с този внезапно поръсил ръмеж!...

 

Някакво цве́те повдигна главица

плахо огледа се и разцъфтя,

горе в простора възторжена птица –

и напук гравитацията в миг полетя́...

 

Стройно момиче притича край мене –

за  да се скрие под нечий балкон...

Стресна ме пак и инстинкт за летене –

с дивната пролет дошло в унисон!...

 

С малко забравени чувства внезапно

пролетно нещо във мен затрептя –

боже мой, възможно ли е обратно:

– от дъжд да разцъфва и Любовта!...

 

... Вихър забързан в небето разкара

облаците, а със тях и дъжда,

мисля за другата истина стара,

трае ли дълго – той  е: и ръжда!...

 

03.04.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??